Matematik

Mængde og rumfang af omdrejningslegeme

17. februar 2009 af Borrisholt (Slettet)

En punktmængde M er bestemt ved M = {(x,y) I 0<x<3 Λ 0<y<√(2x+1)}. Jeg skal beregne rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer, når M drejes 360 grader om koordinatsystemets førsteakse, men har ingen idé om, hvad jeg skal gøre. Har aldrig regnet med mængder på den måde?!
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Du får givet to funktioner, y=0 og y=sqrt(2x-1). Derudover har du grænserne x=0 til x=3. Hjalp det dig?


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2009 af lallenalle (Slettet)

funktionen som du skal dreje de 360 grader er √(2x+1) . Når du lavet integralet skal du gå fra 0 til 3. Sådan læser jeg det ihvert fald. 


Svar #3
17. februar 2009 af Borrisholt (Slettet)

Okay. Skal jeg bruge y = 0 til noget?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ja men hvis du er helt blank, så tænk på at et lille (differentielt) stykke af omdrejningslegemet, en skive så at sige (tænk på en melon) kan skrives som dV=pi*r2dx. Tegn det op, det er vigtigt. r er din funktion f(x)


Svar #5
17. februar 2009 af Borrisholt (Slettet)

Jeg får rumfanget til at give 37,7. Kan det passe? Jeg tager integralet af √2x+1 i anden fra 0 til 3 og ganger med pi.


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

ja det giver 12*pi


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Fremgangsmåden er rigtig, så det skal nok passe :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. februar 2009 af Fie.F (Slettet)

Borrisholt:

Fandt du ud af om 37,7 var rigtigt? :-)

Jeg sidder nemlig med samme opgave, og kan ikke finde ud af det..


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. november 2011 af saronjic (Slettet)

det giver -37,7

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. november 2011 af cattetrine (Slettet)

Det kan umuligt give -37,7, da et rumfang ikke kan være i minus. Der må man da skulle tage den numeriske værdi, og resultatet vil da blive 37,7.


Brugbart svar (0)

Svar #11
29. november 2011 af AskTheAfghan

Vx = π03(√(2x + 1))2 dx = π03(2x + 1) dx = 12π


Skriv et svar til: Mængde og rumfang af omdrejningslegeme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.