Kemi

Beregninger!! stoffets masse

19. februar 2009 af cecilielunaa (Slettet)

Hej

Hvad er forskellen på at beregne stofmængden n, stofmængdensmasse m og den molare masse?

Jeg har fået ligningen M=m*R*T/P*V

Hvad udregner den?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2009 af mathon


for en ideal gas:
den molare masse = molmassen

.....................

M = m/n = m * (1/n) = m*(RT)/(pV)
eller

M = (m*R*T)/(p*V)


Skriv et svar til: Beregninger!! stoffets masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.