Matematik
hurtig hjælp til en matematikopg søges.
09. november 2004 af
cs (Slettet)
Hej er der nogle der vil hjælpe med denne opgave.
jeg skal integrere kvdr(x-1), men er blevet i tvivl om denne.
jeg ved at kvdr(x) bliver 2/3x*kvdr(x), men hvad gør jeg med -1?
håber nogle kan hjælpe
jeg skal integrere kvdr(x-1), men er blevet i tvivl om denne.
jeg ved at kvdr(x) bliver 2/3x*kvdr(x), men hvad gør jeg med -1?
håber nogle kan hjælpe
Svar #1
09. november 2004 af Epsilon (Slettet)
Prøv integration ved substitution, idet du sætter
t = x-1
så er
dt/dx = 1
så du slipper med at integrere sqrt(t), hvorefter du indsætter t=x-1.
Husk at differentiere den stamfunktion du finder for at sikre dig, at du har integreret korrekt.
//Singularity
t = x-1
så er
dt/dx = 1
så du slipper med at integrere sqrt(t), hvorefter du indsætter t=x-1.
Husk at differentiere den stamfunktion du finder for at sikre dig, at du har integreret korrekt.
//Singularity
Svar #2
09. november 2004 af frodo (Slettet)
substituer:
t=x-1 => dt=dx:
int(sqrt(t)dt)=2/3*t*sqrt(t)+k= 2/3*(x-1)*sqrt(x-1) + k
t=x-1 => dt=dx:
int(sqrt(t)dt)=2/3*t*sqrt(t)+k= 2/3*(x-1)*sqrt(x-1) + k
Svar #3
09. november 2004 af Epsilon (Slettet)
cs: Hvis opgaven går ud på at bestemme en stamfunktion til sqrt(x-1) eller udregne det ubestemte integral
S sqrt(x-1)dx
hvor S er integraltegnet, så har frodo helt ret. Konstanten k er et vilkårligt reelt tal, og den skal medtages, hvis der spørges om det ubestemte integral.
Hvis du skal evaluere et bestemt integral, så husk at ændre grænserne, når du substituerer t=x-1.
//Singularity
S sqrt(x-1)dx
hvor S er integraltegnet, så har frodo helt ret. Konstanten k er et vilkårligt reelt tal, og den skal medtages, hvis der spørges om det ubestemte integral.
Hvis du skal evaluere et bestemt integral, så husk at ændre grænserne, når du substituerer t=x-1.
//Singularity
Skriv et svar til: hurtig hjælp til en matematikopg søges.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
