Matematik

problemer

25. februar 2009 af biqqu (Slettet)

En kasse uden låg skal kunne rumme 125 . Kassens bredde (målt i dm) er x, og kassens længde (målt i dm) er 2x .
a) Bestem kassens højde udtrykt ved x, og bestem kassens overflade udtrykt ved x.


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. februar 2009 af Articulation (Slettet)

b = x
l = 2x

x * 2x * h = 125 <=> h = 125/(2x^2)


Overfladearealet regnes således:
O = lb + 2hb + 2lh = 2x * x + 2 * (125/(2x^2)) * x + 2 * 2x * (125/(2x^2)) = 2x^2 + 375/x
 

(og det er ikke en fejl, at det kun er lb i starten af formlen, for der er ikke noget låg).


Svar #2
25. februar 2009 af biqqu (Slettet)

Ah når ja! 1000-tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. november 2010 af MixZer0 (Slettet)

Det forstår jeg ikke helt, hvad er resultatet så?



Skriv et svar til: problemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.