Matematik

cirkel

26. februar 2009 af LTE (Slettet)

hej alle!

jeg har fået en opgave der lyder således:

x2+y2-4x-4y+4=0

er ligningen for en cirkel med cetrum i (2,2) find radius.

Hint: find et punkt i cirklen og brug så centrum, og vigtigst af alt tegn for at få overblik over opgaven.

Er  der nogen der ved hvordan den løses? for mig er det nemlig sort.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2009 af Isomorphician

Hint: Omskriv til (x - c1)2 + (x - c2)2 = r2, hvor c1 og c2 er koordinaterne til centrum.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2009 af mathon

x2 + y2 - 4x - 4y + 4 = 0

(x2 - 2*2*x + 22) - 4 + (y2- 2*y*2 + 22) - 4 + 4 = 0

...................
til sammenligning med
x2 + y2 - 2ax - 2by + c = 0

(x2 - 2*x*a + a2) - a2 + (y2 - 2*y*b + b2) - b2 + c = 0

(x - a)2 - a2 + (y - b)2 - b2 + c = 0

(x - a)2 + (y - b)2 = a2 + b2 - c

(x - a)2 + (y - b)2 = (√(a2+b2-c))2

c: (x - a)2 + (y - b)2 = r2

med centrum C(a,b) og radius r = √(a2+b2-c)


Skriv et svar til: cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.