Matematik

Keglens Rumfang ved omdrejningslegemer

01. marts 2009 af Robinlk (Slettet)

Jeg skal finde frem til formelen for keglens rumfang ved hjælp af formlen for rumfang af et omdrejningslegeme omkring x-aksen men det eneste jeg kan komme frem til er at jeg skal bruge liniens ligning også kan jeg ikke komme videre. Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2009 af peter lind

Det er nememst at bruge en linie der går gennem (0,0). Så er liniens ligning y=ax. Rumfanget får du så som π∫0hy2dx


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2009 af mathon

indlæg en retvinklet trekant
med
den ene katete på x-aksen med vinkelspids i (0,0)
og
resten af trekanten i 1. kvadrant

hypotenusen udgør et stykke af linjen med ligningen

y = (r/h)x

drej 360° om x-aksen

Vx =  π0h∫y2dx = π*(r2/h2)0h∫x2dx = (1/3)*π*(r2/h2)*[x3]0h = (1/3)*π*(r2/h2)*h3 = (1/3)*π*h*r2


Svar #3
01. marts 2009 af Robinlk (Slettet)

Hvor dan kommer du frem til at a er lig med r/h? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. marts 2009 af mathon

tegn trekanten som anført
og
indse at
kateten på x-aksen bliver h(øjden) i omdrejningskeglen
og
den anden katete bliver r(adius) i omdrejningskeglen

a = tan(Vretning) = r/h


Skriv et svar til: Keglens Rumfang ved omdrejningslegemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.