Matematik

Rumfang af omdrejningslegeme

03. marts 2009 af rikkepv (Slettet)

En funktion er givet ved f(x) = 4*√x - ½x2

Grafen for f og koordinatsystemets førsteakse afgrænser i første kvadrant et område M som har et areal. Bestem rumfanget af det omdrejningslegeme der fremkommer når M drejes 360º omkring koordinatsystemests førsteakse.

Jeg vil bare gerne lige høre om der er en som vil tjekke igennem om jeg har regnet rigtigt? Jeg får nemlig ofte regnet forkert i denne slags opgaver.

først findes grænserne: f(X) = 0 4*√x - ½x2 = 0
 

x = 0 og x = 4

V = π * ∫ f(x)2 dx

V = π * ∫ (4*√x - ½x2)2 dx
 

V = π * ∫ (16x + 1/4 x4 - 4x5/2) dx

V = π * [8x2+1/20 X5 - 8/7 x7/12]04

V = (8π*42+ 1/20 π 45- 8/7 π 47/12)-(8π*02+ 1/20 π 05- 8/7 π 07/12)

V= 4480/35 *π + 1792/35 * π - 5120/35 * π

V = 1152/35 * π

på forhånd tak!

mvh Rikke


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2009 af Isomorphician

Du skriver ... - 8/7 x7/12.

Du mener vel - 8/7 x7/2?

Ellers ser det rigtigt ud.


Svar #2
03. marts 2009 af rikkepv (Slettet)

Hov jo det gør jeg. Det var en tastefejl :)

Mange tak!


Skriv et svar til: Rumfang af omdrejningslegeme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.