Matematik

Noget med potensfunktioner?!

03. marts 2009 af Los-Kinderæg (Slettet)

Jeg har en opg. og jeg har løst første halvdel.. Men næste halvdel volder mig lidt besvær !
Den lyder:
 

En forsker studere to forskellige kratere. Det ene krater har en diameter, der er 20% større end det andet.

b) hvor mange procent større var energien, der blev udløst ved det store nedslag?

Jeg har valgt at se det som en potensudvikling og bruger derfor formlen:

1+ry=(1+rx)a

Det jeg har problemer med er at jeg synes jeg mangler nogle tal.

På forhånd tak !


Svar #1
03. marts 2009 af Los-Kinderæg (Slettet)

I får lige hele opgaven !!

En nedslagskraters størrelse afhænger af den energi, der bliver udløst ved nedslaget, sammenhængen kan beskrives ved formlen:
y=k*x1/3
hvor y er kraterets diameter, målt i meter og x er energien, målt i megaton TNT.
Barringer krateret er 1200 meter i diameter, og ved nedslaget blev der udløst en energimængde på 20 megaton TNT.

a) bestem tallet k
bestem diameteren af det krater, der bliver dannet ved et nedslag med en energi på 4 megaton TNT. ER LØST !!!

En forsker studere to forskellige kratere. Det ene krater har en diameter, der er 20% større end det andet.
b) hvor mange procent større var energien, der blev udløst ved det store nedslag?

Jeg har valgt at se det som en potensudvikling og bruger derfor formlen:
1+ry=(1+rx)a
har måske fundet ud af noget..
1+0,20=(1+r)1/3
det giver 2,6 eller 26 %????


Skriv et svar til: Noget med potensfunktioner?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.