Kemi

finden massen, kun ved oplysning af M?

10. marts 2009 af svendsensmand (Slettet)

Hej.

Nogen er kan være så rare at hjælpe med min vedhæftet opgave.

Jeg kan ikke se hvordan jeg skal finde massen, da jeg ikke får oplyst stofmængden(n)

Jeg kender til formlen m=n*M..

og jeg har M, men hvordan finder jeg stofmængden?

+ opgave b, hvordan skal man færdiggøre det skema?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2009 af cepta (Slettet)

Hvor kan man se det du har vedhæftet?

 n = m/M

Der må være en oplysning mere.


Svar #2
10. marts 2009 af svendsensmand (Slettet)

Havde glemt at vedhæfte det :-) nu er det her

Vedhæftet fil:myg.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2009 af cepta (Slettet)

Du får også oplyst at det er en opl. af 0,250 L og 0,0100 M

n = c/V --> 0,0100/0,250 = ?

m = n * 194,2 g/mol

Eller er det sludder?


Svar #4
10. marts 2009 af svendsensmand (Slettet)

uuuh havde glemt der også var noget der hed n = c/V .

mange mange tak:D

Ved du nogenlunde hvordan amn laver b?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. marts 2009 af mathon

m = n*M = V*c*M

(0,250 L)*(0,01 mol/L)*(194,2 g/mol)


Svar #6
11. marts 2009 af svendsensmand (Slettet)

Mathon: hvorfor ganger du med molarmassen også?

vil det sige at m = v*c*m?


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. marts 2009 af mathon

Nej

m = V*c*M


Svar #8
11. marts 2009 af svendsensmand (Slettet)

Mange tak.

Kan du hjælpe med b) også...

jeg ved at ved en hydrolyse af en ester fremstilles en carboxylsyre og en primæralkohol..

men hvordan "tegner" jeg det på figuren?


Svar #9
11. marts 2009 af svendsensmand (Slettet)

m = n*M = V*c*M

(0,250 L)*(0,01 mol/L)*(194,2 g/mol)
 

Hvis dette er rigtigt skulle massen af DMP i opløsningen give : 0.48g

Men giver det mening at der er så lidt?


Skriv et svar til: finden massen, kun ved oplysning af M?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.