Matematik

Eksponentiel udvikling - opgave uden hjælpemidler

14. marts 2009 af ccccaaaatttt (Slettet)

Hej,

Jeg skal til skriftelig matematik årsprøve på tirsdag, så regner lidt opgaver uden hjælpemidler, men er gået i stå ved eksponentiel udvikling. Håber virkelig nogen kan hjælpe mig med følgende opgave:

Trykket i atmosfæren, målt i atm, aftager som funktion af højden, målt i km, over jordoverfladen med god tilnærmelse som en eksponentiel udvikling P med en halveringshøjde på 5 km.

Opskriv et regneudtryk for P, som funktion af højden h, idet trykket ved jordoverfladen er 1 atm.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2009 af peter lind

At trykket aftager eksponentiel betyder at trykket kan findes af en formel af formen P(h)=P0e-kh., hvor h er højden og P0 er trykket ved jordoverfladen. k er en konstant, som du kan finde af oplysningen om, at trykket halveres når højden øges med 5 km


Svar #2
14. marts 2009 af ccccaaaatttt (Slettet)

Okay. Det var også sådan jeg endte med at regne den, mange tak! Men er formlen for eksponentiel vækst ikke f(x)=b*e^(kx)? Altså positivt fortegn for k?


Svar #3
14. marts 2009 af ccccaaaatttt (Slettet)

Det er selvfølgelig fordi det er en aftagende eksponentiel funktion :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2009 af mathon

se i øvrigt
http://peecee.dk/upload/view/97785


Svar #5
16. marts 2009 af ccccaaaatttt (Slettet)

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. september 2014 af Mie12345678 (Slettet)

Hvor står der e i funktion?

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. september 2014 af Mie12345678 (Slettet)

Hvorfor*

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. september 2014 af peter lind

Ekspotentialfunktioner beregnes grundliggende med brug af eksponentialfunktionen, hvorfor man også angiver den på en pågældende form


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. september 2014 af Mie12345678 (Slettet)

man godt skrive= P(h)= p0·a^kh 


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, det kan man.


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling - opgave uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.