Matematik

Tangent problems

15. marts 2009 af Tumsi (Slettet)

Funktionerne f og g har forskrifterne

f(x)=x^2-4x+2  og  g(x)=-x^2+4x-2

a)

Vis, at tangenten med røringspunktet (1;f(1))på grafen for f og tangenten med røringspunktet (3;g(3)) på grafen for g har samme hældningskoefficient.

b)

Beregn afstanden mellem røringspunkterne for de to tangenter.

Håber jeg får hjælp til dette, finder slet ikke udaf det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2009 af dr. jones (Slettet)

For at finde hældningskoefficienten skal du beregne den differentierede funktion og beregne differentialkvotienten til x=2.

For at beregne afstanden mellem punkterne skal du bruge... tada! afstandsformlen. ((x2-x1)2+(y2-y1)2)1/2


Skriv et svar til: Tangent problems

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.