Kemi

Er dette rigtigt?

17. marts 2009 af reinholdt_w (Slettet)

Koncentrationen af en methansyreopløsning bestemmes ved titrering med kaliumhydroxid.
a. Opskriv reaktionen mellem methansyre og kaliumhydroxid.

HCOOH + KOH → HCOO- + K+ + H2O


Ved titreringen blev der anvendt 18,7 mL 0,100 M KOH til 25 mL af methansyre-opløsningen.
b. Beregn koncentrationen af methansyre-opløsningen.

n = c• v

c = 0,100 M  og  v = 0,025 L

Også kan jeg sige 0,100 M • 0,025 L = 0,0025
 

Da der ikke mere er mere af methansyre-opløsningen tilbage ønsker en kemilærer at fremstille noget mere heraf med præcis den samme koncentration.
c. Hvor meget methansyre skal fremstilles for at fremstille 1,00 L methansyre?
Her ved jeg ikke hvad jeg gør?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2009 af ganjabank (Slettet)

Det er ikke helt korrekt . Du skal regne en koncentration, og du har regnet en stofmængde . Først beregner du den tilsatte stofmængde af kaliumhydroxid:

n=c*V

Du brugte 0,0187L 0,100 M kaliumhydroxid:

n=0,100M*0,0187L

n=0,00187 mol

Denne stofmængde svarer til stofmængden af ren methansyre i din methansyreopløsning. Dette fordi methansyre og kaliumhydroxid reagerer i forholdet 1:1. Nu kan du beregne koncentrationen af methansyre:

c=n/V

Stofmængden blev beregnet til 0,00187 mol og volumen er opgivet til 0,025L:

c=0,00187 mol/0,025L

c=0,0748 M

Er du sikker på at du har citeret den næste opgave korrekt ? Tror der mangler nogle oplysninger .


Skriv et svar til: Er dette rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.