Matematik

rumfang m.m

21. marts 2009 af miiiemiiie (Slettet)

hej jeg har problmer med en opgave, som jeg håber der er nogen der kan hjælpe mig med.

opgave lyder således:

En kasses låg skal kunne rumme 125 dm3. Kassens bredde (målt i dm) er x, og kassens længde (målt i dm) er 2x

bestem kassens højde udtrykt ved x, og bestem kassens overflad udtrykt ved x.

så har jeg gjodt således:

rumfang = b*l*h

125 = x*2x*h

125/x*2x = h


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2009 af Isomorphician

Opstil et udtryk for kassens overfladeareal, substituer h i udtrykket for overfladearealet med det udtryk for h du fandt for rumfanget og reducer.


Svar #2
21. marts 2009 af miiiemiiie (Slettet)

mener du sådan her ?

overfladeareal= x+2x+(125/x*2x)

ofa = 3x+(125/2x2)

eller hvad ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2009 af Isomorphician

Givet om kassen skal være med eller uden låg, opstiller du et udtryk hvor du udregner arealet af de sider der er på kassen.

Tegn gerne en skitse over kassen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. marts 2009 af NejTilSvampe

  jeg forstår ik, "en kasses låg skal kunne rumme 125dm3" hvad betyder det?


Svar #5
21. marts 2009 af miiiemiiie (Slettet)

en kasse uden låg skal kunne rumme 125 dm3


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. marts 2009 af kieslich (Slettet)

Der er en bund = b*l

Der er to endestykker = 2*b*h

Der er to sider = 2*l*h

Arealet er summen af de tre. Læg dem sammen og sæt ind hvad du ved om b, l og h


Skriv et svar til: rumfang m.m

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.