Matematik

Rumfanget af omdrejningslegemet

25. marts 2009 af EmileHH (Slettet)

 Hej:) 

Jeg har har en opgave, der lyder som følger: 

En funktion f er givet ved f(x)=4√x-1/2x^2, x≥0

a) bestem monotoniforholdene for f ( Det er ikke noget problem) 

Grafen for f og koordinatsystemets førsteakse afgrænser i første kvadrat et område M, som har et areal. 

b) Bestem rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer, når M drejes 360 grader omkring koordinatsystemets førsteakse, 

Så ville jeg jo bruge formlen : 

V = Π*∫b,a (f(x) -k)^2 

Men da x≥0, hvad bliver a og b så?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2009 af Isomorphician

Løs f(x) = 0 for dine grænser.


Svar #2
25. marts 2009 af EmileHH (Slettet)

 Dvs. 0 og 4?


Svar #3
25. marts 2009 af EmileHH (Slettet)

 Men x skal jo være større end 0?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. marts 2009 af Isomorphician

Større eller lig 0...


Svar #5
25. marts 2009 af EmileHH (Slettet)

 Nååh ja:) Okay, mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Rumfanget af omdrejningslegemet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.