Matematik

Hjælp hurtigt!!!!!!!!!!!!!!

25. marts 2009 af kornmod (Slettet)

Heej nogle der forstår denne?

Når Hugo er dobbelt så gammel, som han er nu, og der er gået yderligere 3 år, vil han være 3 gange så gammel, som han var for et år siden.
a) Skriv ovenstående formulering op som en ligning med Hugos nuværende alder som den ubekendte.
b) Løs ligningen


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Lad x være den nuværende alder.

2x+3 = 3(x-1)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2009 af Freddy44 (Slettet)

forstår den ikke


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2009 af mathon

2*x +3 = 3*(x-1)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. marts 2009 af NejTilSvampe

hov glem det :P

2x+3=3x-3

6=x


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Ikke løses?

2x+3=3x-3 <=> x=6.


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. marts 2009 af NejTilSvampe

 Jeg skrev den selv op og alt muligt og troede der stod 2x+3=3x+3 :P 2x=3x  :P blev forvirret, min fejl


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. marts 2009 af mathon

dobbelte af nuværende alder: 2*x
efter yderligere 3 år: 2x + 3

alderen for et årsiden: (x-1)
tredobbelte af alderen for et år siden: 3*(x-1)

2*x + 3 = 3*(x-1)


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. marts 2009 af studerende23 (Slettet)

Der er ikke nogen der gider at svare folk, som kommer med intetsigende titler. Det er vel logik? og står desuden også på forummet, hvis man gider at læse det?

De folk der skriver sådanne indlæg, logger sjældent ind igen, for at tjekke om der kommet nogle svar, og har sikkert ikke sat sig ned og prøvet at løse opgaven selv?

2x+3=3(x-1)

løs ligningen..


Skriv et svar til: Hjælp hurtigt!!!!!!!!!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.