Matematik

sammensat funktion

31. marts 2009 af Nicolai1991 (Slettet)

Jeg får disse oplysninger:

f(x)=x^2+3 og g(x)=x

Følgende ligninger skal løses:

f(x-2)-f(x)=3

&

f(x)+4g(x)=0

hvordan bærer jeg mig ad? Jeg fisker ikke efter det endelige resultat, såmænd bare en hjælpende hånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#0 du skal bare indsætte og løse ... fx. er

f(x-2)-f(x)=3 ⇔ ((x-2)2+3) - (x2+3)=3 ⇔ ...


Svar #2
31. marts 2009 af Nicolai1991 (Slettet)

Tak for hjælpen!


Svar #3
31. marts 2009 af Nicolai1991 (Slettet)

Men hvad betyder 4g så?


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#3 at du ganger funktionsudtrykket med 4 ... her er 4g(x)=4x


Svar #5
31. marts 2009 af Nicolai1991 (Slettet)

Okay.

Men hvordan kommer man videre fra dette punkt; ((x-2)2+3) - (x2+3)=3 - når facit er 1/4?


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#5 gang parenteserne ud og reducer ...


Svar #7
31. marts 2009 af Nicolai1991 (Slettet)

Tak, det var det der skulle til.

Hvad så hvis der står, f(x)=g(x) eller f(x+1)=g(-2)?


Svar #8
31. marts 2009 af Nicolai1991 (Slettet)

okay, glem spørgsmålet. Det er simpelt nok.


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#7 som jeg skrev i #1 ... det er bare at indsætte og løse ...


Brugbart svar (0)

Svar #10
31. marts 2009 af aysenur1 (Slettet)

Hej kan i hjælpe mig med at reducere (x+y)^2-2xy

og med at isolere n i formlen:  l*n^2+p=q

Mange tak på forhånd


Skriv et svar til: sammensat funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.