Matematik

Help, potens skidt, til imorgen!!:b

02. april 2009 af Kiilerich123 (Slettet)

Hej, er der en som kan hjælpe fast? er helt lost^^

opgaverne lyder således:

Øvelse 1. f(x) = 75x ^0,6.
Bestem den procentvise tilvækst på f(x) , når x vokser 40%.
Bestem den procentvise tilvækst på x, når f(x) bliver dobbelt så stor.
 

Øvelse 2. f(x) = bx ^a .
f(3) = 114, og når x vokser med 27%, vokser f(x) med 83%.
Bestem tallet a.
Løs ligningen f(x) = 200.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2009 af kieslich (Slettet)

Om potensfunktioner gælder: Hvis x vokser med r% vil f(x) vokse med ((1+r)a-1)*100%

1) sæt r =40% = 0,4 og brug ovenstående. sæt f(x)'s vækst = 200% og løs så du finder r.

2) her må r = 0.27 og ((1+r)a-1)*100% = 83% sæt ind, løs og find a. Når du har fundet a sætter du x =3 og f(3) = 114, så kan du finde b. Herefter kan du let løse f(x) = 200.


Svar #2
02. april 2009 af Kiilerich123 (Slettet)

Okay, mange mange takker, jeg prøver lige at rode lidt med det :D!


Svar #3
02. april 2009 af Kiilerich123 (Slettet)

Gah, er en pap-hat til matematik^^
Er det noget i retning af ((1+0,4)^0,6)-1??^^

og hvad skal jeg med det 75?^^ skal det ind på det 1'et tals plads?:P


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Δf = f(1,4x)-f(x) er tilvæksten, så må Δf / f være den relative tilvækst og (Δf / f)*100 den procentvise tilvækst, så vi får (f(1.04*x) - f(x)) / f(x))  * 100 = 22,3%


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. april 2009 af kieslich (Slettet)

1a) r=0,4    =>   ((1+0.4)0,6 - 1)*100% = 22,37%

1b) ((1+r)0,6-1)*100% = 200% =>  r = 5,24 = 524%    brug solve


Skriv et svar til: Help, potens skidt, til imorgen!!:b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.