Matematik

Minimum.

04. april 2009 af BeautyGeek (Slettet)

Jeg skal bestemme minimum for funktionen f(x) = x2 + 2/x  , x>0

Men der kommer 2 grafer frem. Er det så den højre jeg skal bestemme minimum for? Nu når x>0 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ja det er det, for x=1.01 er der minimum, jeg laver lige en graf m.m.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Den er vedhæftet

Vedhæftet fil:grafen zoomet ind.doc

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Der ser ud til at være et knæk på grafen, så den er ikke differentiabel i det punkt (set ud fra tegningen). Det betyder, at du har to funktioner, en til ventre for 1.01 og entil højre for 1.01.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Mindsteværdien er 3,04. Jeg har arbejdet lidt mere med den. det knæk, der var skyldes den grafiske opløsning på mit program, se vedhæftede

Vedhæftet fil:Mindsteværdien.doc

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. april 2009 af kieslich (Slettet)

x>0  f '(x) = 0  <=>  2x - 2/x2 = 0  <=>  x3 - 1 = 0  <=>  x = 1.      f(1) = 3.  f(x) -> ∞ for x -> 0 og for x -> ∞

Så f(x) har minimum for x = 1 med værdien 3.


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

#5 jeg får f ' til (1/3)*x3+2*ln(x)


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

NEJ, jeg integrerede i stedet for at differentiere!!


Skriv et svar til: Minimum.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.