Matematik

differentialligning, hvilken type?

08. april 2009 af trice (Slettet)

Jeg har problemer med at finde ud af, hvilken form denne differentialligning har:

dL/dt = 0,619 * e-0,22t *L

Jeg skal finde en forskrift for L(t) nemlig. En der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2009 af Dynin (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. april 2009 af Darwin (Slettet)

#0.

"Logistisk vækst" som løses ved variableseperation:

dL/dt = 0.619 · e-0,22t · L

⇒ ∫(dL/L) = 0.619·∫(e-0.22t)dt

⇒ ln|L| = -(0.619/0.22)·e-0.22t + k

⇒ L(t) = C·e(-(0.619/0.22)·e^(-0.22t))    for en ny konstant C≡±ek.


Skriv et svar til: differentialligning, hvilken type?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.