Matematik

tre ligninger med tre ukendte

14. april 2009 af SarahHarding (Slettet)

Hej.

Er der nogen der er gode til ligninger..

a2+b2=132
92+hc2=a2
42+hc2=b2
 

nogen der lige kan hjælpe med at finde hc?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2009 af Jerslev

#0: Isoler den ene variabel i den ene ligning og indsæt herefter i en anden. Isoler den tredje variabel i den tredje ligning og indsæt herefter i den anden igen. Du skulle dermed gerne have en ligning med en ubekendt.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2009 af peter lind

Sæt a2 fra den midterste ligning ind i den første. Dette giver en ligning som sammen med den sidste danner 2 ligninger med de 2 ubekendte hc2 og b2


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2009 af Exupery (Slettet)

Du ved, at:

92+hc2=a2
 

samt:

a2+b2=132 <=> a2=132-b2
 

hvorfor der må gælde, at:

92+hc2=132-b2 <=> 132-92-hc2=b2

og dermed:

42+hc2=132-92-hc2

og nu har du én ligning med én ubekendt. :-)

(Tjek efter for sjuskefejl)


Svar #4
14. april 2009 af SarahHarding (Slettet)

jeg siger mange tak.

h blev forresten 6


Skriv et svar til: tre ligninger med tre ukendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.