Matematik

minimum

15. april 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Hvordan bestemmer man minimum for en funktion

f(x)=x^2+(2/x), x>0


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

 Differentier og sæt lig med 0


Svar #2
15. april 2009 af Kamelkalle (Slettet)

JA ! Der var den (; Tusind tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

 #2 Det var så lidt :) hehe


Svar #4
15. april 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Hmm.. dumt spg måske.. men når jeg skal differentiere denne funktion, hvad bliver 2/x så?

iih, kunne vare SÅ lækkert med en oversigt over differentions'reglerne'. Har SÅ svært ved at huske dem i hovedet.

Og når den så er differentieret, sættes den lig nul og x findes (x=minimum)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

 2/x=2x-1

Hjalp det? :)


Svar #6
15. april 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Ja, det forstår jeg (: Er det ikk også det samme som -2/(x^2)?


Svar #7
15. april 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Ved at bruge -2/(x^2) får jeg x=1. Kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

#6  Jo, når du differentiere den :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

 #7 Måske, jeg giver kun fremgangsmåder, gider ikke regne efter selv :)


Svar #10
15. april 2009 af Kamelkalle (Slettet)

nårh.. så du mente ikke af 2/x differentieret var 2x^-1?


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

 Nej, det er en omskrivning så den er lettere at differentiere.


Brugbart svar (0)

Svar #12
15. april 2009 af Dynin (Slettet)

#7 Jo det passer :)


Svar #13
15. april 2009 af Kamelkalle (Slettet)

#12 mange tak (:


Skriv et svar til: minimum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.