Kemi

svovldioxid der ledes gennem luft

16. april 2009 af Jul2008 (Slettet)

Hej. Jeg ved ikke om der muligvis er noget fomuleret forkert i denne opgave, men jeg er i hvertfald meget i tvivl om hvilke opløsninger der er tale om i de mellemstående tekster. håber der er nogen som vil hjlpe.

Luftens indhold af svovldioxid kan bestmmes ved at lede luften gennem en hydrogenperoxidopløsning, hvorved følgende redozreaktion finder sted:

H2O2 + SO2  --> H2SO4

21,5 m3 luft bliver ledt gennem 750 mL H2O2-opløsning. En prøve på 20 mL af opløsningen blev herefter titreret med 15,73 mL 0,01 M NaOH-opløsning, idet svovlsyre her optræder som diprot syre:

H2SO4 --> 2H+ +SO42-

b) beregn svovlsyreopløsningens molaritet

c) beregn antallet af mol SO2 (g) i de 21,5 m3 luft


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2009 af mathon

b)
ækvivalentforholdet H2SO4:NaOH = 1:2 = ½:1
ns = ½*nb
Vs*cs = ½*Vb*cb
(0,020 L)*cs = ½*(0,01573 L)*(0,01 M)

cs = ½*(0,01573/0,020)*(0,01 M)


Svar #2
16. april 2009 af Jul2008 (Slettet)

Tak .. men hvad med c),  skal jeg anvende idealgasligningen ?  


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2009 af mathon

ns i de 750 mL = (0,750 L)*cs

ækvivalentforholdet H2SO4:SO2 = 1:1

n(SO2) i 21,5 m3 luft = n(H2SO4) i de 750 mL reaktionsopløsning
under forudsætning
af,
at der ikke sker nævneværdig volumenændring af reaktionsopløsningen
 


Skriv et svar til: svovldioxid der ledes gennem luft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.