Matematik

Regneforskrift for eksponential udvikling

19. april 2009 af mrdnb (Slettet)

Om den eksponentielle udvikling f vides, at f(0) = 3,4 og at det 3-årlige fald er 24%. Angiv en regneforskrift for f.
____________________________________

Hvad i alverden skal der gøres her? Tager jeg helt galt i byen eller er det f(x) = 3,4^(kvrod(24)*x) ?


Svar #1
19. april 2009 af mrdnb (Slettet)

f(x) = 3,4^((-kvrod^3(24))^x)  mente jeg


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2009 af peter lind

BBrug at f(x) = a*ekx


Svar #3
19. april 2009 af mrdnb (Slettet)

Er faktisk helt blank på den .. Har aldrig brugt den formel, er e ikke afviklet gennem log



Brugbart svar (0)

Svar #4
19. april 2009 af mathiasjacobsen (Slettet)

e er en konstant


Svar #5
19. april 2009 af mrdnb (Slettet)

Har ikke lært det, det er ikke i vores bog... Er der andre løsninger?


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. april 2009 af mathiasjacobsen (Slettet)

a =(1-r) r er den årlige vækstrate og k er skal du finde,


Svar #7
19. april 2009 af mrdnb (Slettet)

k er -8% hvert år

dvs kx = -8*3 hvis x =3 ?

Men nu hvor jeg kender KX, mender jeg STADIG ikke E :o


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. april 2009 af kieslich (Slettet)

3 årig periode: fremskrivningsfaktoren er 1 +r = 1- 0,24 = 0,76

3 x 1 årig periode: fremskrivningsfaktoren er (1+r)3, hvor r er den årlige rente. Det er ligegyldigt hvilken af de to metoder man bruger, så (1+r)3 = 0,76 ⇔ (1+r) = 3√0,76.  Da f(0) = 3,4 fås foreskriften f(x) = 3,4*(1+r)3


Svar #9
19. april 2009 af mrdnb (Slettet)

er det ikk k = 3,4 (1 - 0,08 ) ^ n


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. april 2009 af kieslich (Slettet)

#9 nej. Man kan ikke bare dele renten mellem de tre år. husk renters renter osv.


Svar #11
19. april 2009 af mrdnb (Slettet)

Men bør vi ikk' kende den årlige rente hvis vi skal skrive foreskriften for den? Føler mig ufatlig dum, men forstår virkeligt ikke hvorfor den kan opstilles som du har beskrevet i #8 .. (1+r) = 3√0,76 Men hvor skal vi bruge kvrod^3(0,76)?


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. april 2009 af kieslich (Slettet)

1+r = 3√0,76 = 0,9126  Her af ses at den årlige rente er r = 0,9126 - 1 = 0,0874 altså 8,74%. Men vi behøver ikke r når vi kender 1+r. Forskriften er f(x) = 3,4*(1+r)x = 3,4*0,9126x.


Skriv et svar til: Regneforskrift for eksponential udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.