Matematik

Lille matematikopgave uden hjælpemidler.

22. april 2009 af aall (Slettet)

Hejj

Hvordan løser jeg opgaven:

En funktion f er bestemt ved:

f(x)= x^3+bx^2+3x+4

hvor b er et tal.

a) bestem de værdier at b, for hvilke f er en voksende funktion.

Hvordan gør jeg det ? synes den er ret svær..


Brugbart svar (3)

Svar #1
22. april 2009 af Dynin (Slettet)

#0 f(x) er voksende når f'(x)≥0 ...


Svar #2
22. april 2009 af aall (Slettet)

Kan du uddybe.. er ikke helt med :S


Brugbart svar (3)

Svar #3
22. april 2009 af Dynin (Slettet)

#2 diff. f(x) og løs uligheden f'(x)≥0 ... f'(x) bliver et andetgradspolynomium og skal denne være ≥0 kan du sige noget om diskriminanten ...


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. april 2009 af mathon

...når
f '(x) = 3x2 + 2bx + 3 og f(x) er voksende

d = (2b)2 - 4*32 = 4(b2 - 32) ≥ 0

(b+3)(b-3) ≥ 0


Skriv et svar til: Lille matematikopgave uden hjælpemidler.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.