Matematik

størst mulig rumfang af kasse

23. april 2009 af mc_burger (Slettet)

har en opgave hvor højden af kassen er 5cm og x + y er lig med 20cm

jeg skal finde det størst mulige rumfang.
hvordan?



på forhånd tak


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. april 2009 af mathon

optimering:

V = h*x*y = 5*x*(20-x) , 0<x<20

V(x) = -5x2 + 100x

V '(x) = -10x + 100 = -10(x-10)

det kritiske punkt
kræver
V '(x) = -10(x-10) = 0 og 0<x<20


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2009 af mathon

se evt.
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=673379


Skriv et svar til: størst mulig rumfang af kasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.