Matematik

er det rigtigt

23. april 2009 af teamwork (Slettet)

En bank har en årlig pålydende rente på 10%. Banken har månedlig rentetilskrivning. Hvilken effektiv årlig rente svarer det til:
 

løsning:
(1+0,1)^12 = (1+årlig rente) <=>(1+0,1)^12= 1,12683 <=> (1,12683-1)= 0,1268
Årlig Rente = 12,68 %
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2009 af peter lind

1,112>3, så du har lavet en fejl der. Ellers er der noget modstrid i din beskrivelse. Du skriver at den årlige rente er 10%. Så er der ingen grund til at spørge om den. Du regner på det som den månedlige rente er 10%. Det må vist kaldes groft åger, hvis det er rigtigt.


Skriv et svar til: er det rigtigt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.