Matematik

:O stor matematik problem Hjælp!

25. april 2009 af Line+JAND (Slettet)

Hej alle

jeg har den her matematik opgave til meget snart, og ville høre om nogen kunne hjælpe mig med et problem jeg har fået.

Vi har om protensvækt og i omgaven får vi oplyst at

f(x) = 75 * x^0,6

vi skal så ført bestemme ud hvad den procentvise tilvækst er på f(x) når x vokser med 40 %, det har jeg regnet ud til 22 %, jeg bestemte det ved hjælp af: hvis x ganges med et tal k, ganges f(x) med k^a

næste spørgsmål lyder: bestem den procentvise tilvækst på x, når f(x) bliver dobbelt så stor. Nu ved jeg så ikke hvordan jeg skal regne den procentvise tilvækst på x ud når jeg ikke ved hvor meget f(x) vokser(mangler et tal) har selv gættet på 50 % men?

Håbet nogen vil hjælpe!
Line


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2009 af Isomorphician

Den procentvise funktionstilvækst til en potensudvikling kan udregnes på følgende måde:

Ændring = ((1 + (p/100))a - 1) * 100 %

Ændringen i % når f(x) bliver dobbelt så stor svarer til en stigning på 100 %.

Løs derfor følgende mht p:

100 % = ((1 + (p/100))a - 1) * 100 %


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2009 af ibibib (Slettet)

f(x) bliver ganget med ka. Du får oplyst at k0,6=2. Isoler k.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2009 af mathon

Δ% for f(x) = (ka - 1)*100%

for k = 2
Δ% for f(x) = (20,6 - 1)*100% = 51,6%


Skriv et svar til: :O stor matematik problem Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.