Matematik

Cos, Sin og Tan

30. april 2009 af AnneChristoffersen (Slettet)

Hej.

Opgaven ses som vedhæftet fil da der tilhøre et billede også.. Vi har rigtig meget besvær med den så vi håber at der er nogen der vil hjælpe.

På forhånd tak !

Hilsen camilla og anne

Vedhæftet fil: billede til matematik...jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2009 af keg (Slettet)

definitioner: sinv = modstående katete/hypotenuse, som i enhedscirklen er 1 altså: (1/3)/1=1/3

cosv= hosliggende katete/ hypotenuse

tanv= sinv/cosv


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. april 2009 af |ouise (Slettet)

i kender altså 2 af siderne i trekanten, den nede på x-aksen, som var 1/3 og OP, da den er radius, altså 1.

Så når i skal finde cosv siger i altså hosliggende katete/ hypotenuse.

så har i 2 sider og en vinkel, så kan i finde sinv ved hjælp af sinusrelationerne.

tanv = sinv/cosv


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2009 af MN-P (Slettet)

Tegningen viser en enhedscirkel

Førstekoordinaten til P er 1/3 => cosv = 1/3

sin2v + cos2v = 1 =>

sin2v = 1- (1/3)2 =>

sin2v =(8/9)

sinv=0,9428

tanv=sinv/cosv = 1/3 /0,9428 = 0,35355


Skriv et svar til: Cos, Sin og Tan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.