Matematik

MatA prøve uden hjælpemidler

02. maj 2009 af Grunk1234 (Slettet)

Er der nogen der lige vil være rare at kigge de forskellige opgaver igennem, og fortælle hvilke formler der skal bruges til hver især?

Tusind tak 

Vedhæftet fil: august_uhjælp.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2009 af aall (Slettet)

Opgave 1: Her skal du reducere ved at bruge kvadratreglerne.
 

Opgave 2: Her skal du anvende at når to vektorer er ortogonale så er deres prikprodukt lig 0. Og du skal så bagefter isolere t.

Opgave 4: Du skal bruge dist formlen.

opgave 5: du skal differentiere f(x) og så indsætte f´(x) på dy/dx pladsen, mens du skal indsætte f(x) på y pladsen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2009 af Duffy

Numrene blød parentes (*) henviser til

http://www.jyttemelin.dk/uvmformelsamlingmat.pdf

Numrene i firkantparentes [*] henviser til

http://pub.uvm.dk/2005/formelsamling/hel.pdf

opg 1:  Kvadratsætningerne - frem og tilbage...   [side 9]

opg 2: a står vinkelret på b  <=> a·b = 0   (164)  ,     a er parallel med b   <=>  det(a,b) = 0

opg 3: a = (y2/y1)^(1/(x2-x1))    (57) ,    b = y1/a^x1     (58)

opg 4: Udvid (174) med et koordinat mere i tæller og nævner... så har du en formel for afstanden fra punkt til plan.

opg 5: indsæt f(x) på y s  plads i ligningen og se du får et sandt udsagn.

Du skal altså indsætte f '(x) der hvor der står dy/dx , og f(x) der hvor der står y.


Skriv et svar til: MatA prøve uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.