Matematik

2. gradsligning

04. maj 2009 af zazazazaza (Slettet)

Hvordan kan x=8,798 være sand for 2. gradsligningen (1/4*pi + 1/16)x2 - 2,5x + 25  ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2009 af Darwin (Slettet)

#0. Hej.

Det er det heller ikke. Såfremt det nævnte udtryk er lig 0 fås en negativ diskriminant:

d = b2 - 4ac = (-2.5)2 - 100·((1/4)pi + 1/16) < 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2009 af mathon

solve( (0.25*π + 1/16)*x^2-2.5x+25=0,x)

uden reel løsning
da d = -π<0


Svar #3
04. maj 2009 af zazazazaza (Slettet)

ja hvordan kan svaret så være 8,798.

Altså opgaven lyder på at x= 8,798 til denne ligning A=(x/2*pi)2+(20-x/4)2 ? men jeg har prøvet at skrive den om til en 2. gradsligning,


Svar #4
04. maj 2009 af zazazazaza (Slettet)

jeg mener at det med at omskrive til 2.gradsligningen gik fint :D men kan ikke få det til at gå op


Svar #5
04. maj 2009 af zazazazaza (Slettet)

#1
 

#0. Hej.

Det er det heller ikke. Såfremt det nævnte udtryk er lig 0 fås en negativ diskriminant:

d = b2 - 4ac = (-2.5)2 - 100·((1/4)pi + 1/16) < 0

hvor kommer 100 fra og hva med c


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. maj 2009 af mathon

A(x) = 0,25*π*x2 + 400 - 10x + (1/16)x2 = (0,25π+(1/16))x2 -10x + 400


Svar #7
04. maj 2009 af zazazazaza (Slettet)

altså        pi/4*pi^2 * x^2 + (400+x^2-40x)/16


Svar #8
04. maj 2009 af zazazazaza (Slettet)


Svar #9
04. maj 2009 af zazazazaza (Slettet)

det ender jo med (1/4*pi + 1/16)x2 - 2,5x + 25


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. maj 2009 af mathon

eksponentfejl i #6

A(x) = (0,25π2+(1/16))x2 - 10x + 400


Skriv et svar til: 2. gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.