Kemi

Kemi opgaver om mol og masse

06. maj 2009 af sputnik3 (Slettet)

Hej

Jeg sidder lige med nogle kemi opgaver, og jeg har brug for lidt

hjælp. Håber nogle kan hjælpe mig med dem :)

Spørgsmålene lyder: 

1) Bestem massen af natriumhydroxid, der skal til for at fremstille 25,3 mL 4,03 M
natriumhydroxidopløsning.

2) Man ønsker at fremstille 2,0L 0,75 M aluminiumnitrat opløsning af fast Al(NO3)3 · 9 H2O. Hvor
meget fast stof skal benyttes?

Vil gerne høre om der er nogen, som ved hvilken formel man kan bruge? :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2009 af Zipzap112 (Slettet)

1) m = M * n, n = c * v

nNaOH = 0,0253 L * 4,03 = regn ud

Så kan du finde massen af den mængden mNaOH = MNaOH * beregnet mol = svar

2) n(Al(NO3)3) = c * V

mAl(NO3)3 = M(Al(NO3)3 · 9 H2O) * beregnet mol = svar


Svar #2
06. maj 2009 af sputnik3 (Slettet)

Okay tak for svaret, det hjalp en del :)


Skriv et svar til: Kemi opgaver om mol og masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.