Matematik

Minimum rettesle

12. maj 2009 af Elllebelle (Slettet)

En funktion f er bestemt ved
f(x) = x + 16/x, x > 0.
Bestem f’(x), og gør rede for, at funktionen har et minimum.
 

Jeg får det til x= -4 og x = 4.. men tvivler på hvilket et er minimum ?!?!?!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2009 af Friisi (Slettet)

-4 opfylder ikke kravene for f(x), men jeg ville alligevel lave en fortegnsundersøgelse.


Skriv et svar til: Minimum rettesle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.