Matematik

HJÆLP HURTIGT!

01. december 2004 af Phennex (Slettet)
Hey!

Håber der er nogen der hurtigt lige kan hjælpe mig..

har fået stillet opgaven:

x-1
f(x) = -----
x+2

og så skal jeg finde en ligning for de tangenter der har hældningskoefficienten 3/4 ..

Skal jeg så ikke sætte

x-1 3
----- = ---
x+2 4

Jeg er kommet her til .. og har fuldstændig glemt hvordan jeg nu kommer videre..

x-1 3
----- = ---
x+2 4

Nogen der kan hjælpe??? :D

Svar #1
01. december 2004 af Phennex (Slettet)

arh .. man kunne ikke stille den op som en brøk herinde..

f(x) = (x-1) / (x+2)

hældningskoefficient: 3/4

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2004 af Mr. lover lover (Slettet)

f´x = f1´x * gx -fx * g´x / gx^2

f´x = 1(x+2) - (x-1)*1 / (x+2)^2

f´x = x+2-x+1 / x^2 + 4x +4 = 3/4

x = -4 , x = 0

f(-4) = 2,5 f(0)= -0,5


x= -4

y - f(xo) = f´(x0)*(x-xo)
y - 2,5 = 3/4(x-(-4)
y-2,5= 3/4x + 3
y= 0,75x + 5,5




x= 0

y - f(xo) = f´(x0)*(x-xo)
y - (-0,5) = 3/4(x-0)
y+0,5 = 3/4x+0
y= 0,75x - 0,5

er du helt med?

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2004 af Mr. lover lover (Slettet)

resumé:

Først findes differentialkvotienten
f´(x). dette viser sig at være 2 løsninger idet kurven både ligger i 2- og 3. hvadrant. 2 tangenter opfylder således umiddelbart kraven for hældningen 3/4

værdierne indsættes blot i tangentligningen, og de færdige tangentligninger kommer så til sidst frem.

Svar #4
01. december 2004 af Phennex (Slettet)

Førts og fremmest tak indtil videre.. :) ..

Øhm .. Jeg er lidt i tvivl om hvordan du får X= -4 og x=0 .. ?

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. december 2004 af Mr. lover lover (Slettet)

ja, det er godt du spørger. men det fåes ved at sætte differentialkvotienten = 3/4, fordi dette var hældningen på tangenten!
jeg har bare gjort det at jeg har presset den ind i lommeregneren, og så fåes 2 x-værdier

Svar #6
01. december 2004 af Phennex (Slettet)

Okay.. Kan godt være jeg spørg dumt.. men har du så tastet hele stykket ind altså:
x+2-x+1 / x^2 + 4x +4 = 3/4

eller hvordan? .. hvordan indtaster man det på en TI83? .. Tænker på det med lighedstegnet.. Hvis du nu skulle vise en udregning.. kan du så hjælpe med det evt. ? .. :D ..


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. december 2004 af Mr. lover lover (Slettet)

jo selvfølgelig: f´(x) kan omskrives med lidt god vilje til 3/(x+2)^2

dette sætter du lig 3/4 altså...:

3/(x+2)^2 = 0,75

3/0,75 = (x+2)^2

4 = x^2+4x+4

x^2+4x =0

det er en andengradsligning, og den kender du vel at løse? :-)

Svar #8
01. december 2004 af Phennex (Slettet)

Hehe.. Er måske lidt fatsvag i dag .. Men ´nu skal jeg lige høre igen..

den linie her:
3/0,75 = (x+2)^2 .. hvordan kommer du til den? ..

Kan du godt bare dividere med 0,75 ? og så flytte nævneren over på den anden side?

hehe.. sorry hvis jeg er lidt besværlig.. :)

Brugbart svar (0)

Svar #9
01. december 2004 af Mr. lover lover (Slettet)

3/0,75 = (x+2)^2


3/0,75 = 4

(x+2)^2 (kvadrat på en toleddet størrelse)

det første tal i anden + det andet tal i anden + det doppelte produkt

x^2 + 4 + 4x

Skriv et svar til: HJÆLP HURTIGT!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.