Matematik

eksponentiel udvikling

17. maj 2009 af maya983 (Slettet)

Jeg har en opgave, der lyder:

Et nedslagskraters størrelse afhænger af den energi, der bliver udløst ved nedslaget. Sammenhængen kan beskrives ved formlen:

y = k * x1/3

hvor y = kraterets diameter og x = energien

En forsker studerer to forskellige kratere. Det ene krater har en diamater, der er 20 % større end det andet.

Hvor mange procent større var energien, der blev udløst ved det store nedslag?

Al hjælp, evt. forslag til en formel vil være værdsat. På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2009 af Isomorphician

Løs: 1,2 = x1/3


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. maj 2009 af mathon

p = 100*r

yo = k * xo1/3

1,20yo = k*((1+r)xo)1/3

1,20yo = k*(1+r1/3*xo1/3 = (1+r)1/3*(k*xo1/3) = (1+r)1/3*yo

1,20 = (1+r)1/3

1,203 = (1+r)

r = 1,203 - 1

p = (1,203 - 1)*100%


Skriv et svar til: eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.