Kemi

Udvilket hydrogen mængde??

17. maj 2009 af lillesnille (Slettet)

Håber på at kunne få lidt hjælp til noget med begrænsede faktorer og ævavilente mængder.

Reaktionen i forsøget ser såkedes ud: Mg (s) + 2 H+ (aq) --> Mg2+ (aq) + H2 (g)

Her er lidt om forsøget:

I forsøget har vi afvejet 50-70 mg magnesium og anbragt det sammen med lidt vand i en konisk kolbe. Herefter blev et lille reagensglas anbragt med koncentreret saltsyre i den koniske kolbe. Reaktionen startes ved at vælte reagensglasset og den dannede gas ledes op i et omvendt målegas med vand i.
Når reaktionen er afsluttet aflæses den udviklet hydrogenmængde på måleglasset. Temperaturen i lokalet aflæses på et termometer.
 

Håber på lidt hjælp...


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2009 af mathon

...det er opløsningens temperatur, der skal måles

ikke lokalets


Svar #2
18. maj 2009 af lillesnille (Slettet)

Sådan gjorde vi altså i forsøget...

Kan du svare på det med begrænsede faktor?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2009 af mathon

50-70 mg magnium → 0,00206- 0,00288 mol magnium

[HCl]konc = 12 M

Vhydrogen = (n*R*T)/p


Svar #4
18. maj 2009 af lillesnille (Slettet)

Det det er altså magnesium som bliver brugt op først??


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. maj 2009 af mathon

                                                Mg(s)  +  2H+(aq)   →   Mg2+(aq)   +  H2(g)
ækvivalentmængder i mol                 1          2                                      1
                                                0,00288   0,00576                         0,00288
 

10 mL koncentreret saltsyre indeholder (0,010 L)*(12 mol/L) = 0,12 mol H+

hvorfor mængden af magnium er den "begrænsende faktor"


Skriv et svar til: Udvilket hydrogen mængde??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.