Fysik

Beregn kraft og Arbejde! HJÆLP!!!

15. juni 2009 af pancomplex (Slettet)

 Hej derude

Sidder og laver nogle opgaver omkring kraft og arbejde og har følgende info:

Når en kraft F virker på en genstand, der flytter sig vejlængden s, så defineres arbejde således:

A=F*s         når kraft og bevægelse har samme retning

A=-F*s        når kraft og bevægelse har modsat retning

A=0             når kraft og bevægelse er vinkelrette

Og så til opgaven:

Forkarlen står og haler i en tyr med en kraft på 250 N, men tyren er stærkest. Med en kraft på 350 N lykkes det den at trække sig 12 m baglæns.

Hvor stort et arbejde udfører tyren?

Hvor stort et arbejde udfører forkarlen?

Er ved at sparke mig selv så hårdt for jeg kan simpelten ikke finde ud af det... ender altid med et negativt resultat.. og arbejde kan da ikke være negativt? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2009 af peter lind

350N*12 m og -250 N*12 m


Svar #2
15. juni 2009 af pancomplex (Slettet)

 Men forstår ikke helt... -250 N* 12m = -3000 Nm = -3000 J

Hvordan kan arbejde været negativt? Man kan da ikke trække -3000 J?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2009 af Daniel TA (Slettet)

Det viser bare at arbejdet modarbejder bevægelsen


Skriv et svar til: Beregn kraft og Arbejde! HJÆLP!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.