Matematik

Er det rigtigt?

15. juni 2009 af madsenhh (Slettet)

Jeg har fået denne opgave stilt;

udled desuden de eksakte værdier for cos og sin til den pæne vinkel 30o..

Mit svar til denne opgave lyder;

De eksakte værdier for cos og sin til den pæne vinkel 30o er:

cos 2 v + sin2 v = 1

for en vinkel v, gælder formel:

sin(v) = cos(90o-v) og cos(v) = sin(90o-v)

sin(30o) = cos(90o-30o) og cos(30o) = sin(90o-30o)

? og ? - er ikke klar over svaret, så hvis du kan det, vil det være kanon - men ellers lyder mit spørgsmål, om dette er en rigtig besvarelse?

Tak...


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2009 af ibibib (Slettet)

I enhedscirklen skal du tegne en vinkel der er 30 grader og en vinkel der er minus 30 grader. Derefter en lodret linje gennem de to vinklers retningspunkt.

Nu har du en ligesidet trekant med sidelængde 1.


Svar #2
15. juni 2009 af madsenhh (Slettet)

Ja det har jeg lige gjort nu.. men hvad så? forståe det ikke rigtigt?

er det forkert det jeg har skrevet eller nogenlunde rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2009 af ibibib (Slettet)

Du kan aflæse at sin(30)=½ og derefter beregne cos(30) vha Pythagoras.


Svar #4
15. juni 2009 af madsenhh (Slettet)

okay, så det vil sige at der så kommer til at stå;

0.5 = ?

jeg er med så langt, for hvordan beregner jeg cos(30) vha pythagoras? :s, når det er a^2 + b^2 = c^2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. juni 2009 af ibibib (Slettet)

Den ene katete er ½ og hypotenusen er 1.


Svar #6
15. juni 2009 af madsenhh (Slettet)

okay, vil det sige at der så kommer til at stå

0.5^2 + 0.5^2 = 1^2

- for mig giver det ingen mening... du tror ik du kunne prøve at skrive det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. juni 2009 af ibibib (Slettet)

Nej, læs hvad jeg skrev i #5


Svar #8
15. juni 2009 af madsenhh (Slettet)

Hvad med det her?

cos2 30o + (½)2 = 1

cos2 30o = 3/4

cos 30o = ± √3/2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. juni 2009 af ibibib (Slettet)

(½)2 + x2 = 12

x2 = 1 - 1/4

x2 = 3/4

x = √(3) / 2

Konklusion: cos(30)=√(3) / 2 og sin(30)=1/2.
 


Svar #10
16. juni 2009 af madsenhh (Slettet)

Tak for hjælpen alle sammen


Skriv et svar til: Er det rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.