Matematik

Eksponentiel udvikling

21. juli 2009 af -Zeta- (Slettet)

Vi betragter den eksponentielle udvikling:

f(x) = b * ax

Ved x = 0 fås

f(0) = b * a0 = b

Grafen for den eksponentielle funktion går altså igennem punktet (0,b).

Konstanten a (a>0) er en udviklingsfaktor (fremskrivningsfaktor), idet

f(x + 1) = f(x)*a

For a > 1 er f eksponentielt voksende, for 0 < a < 1 er f eksponentielt aftagende og for a = 1 er f konstant.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. juli 2009 af c_aastrup

Ja, det er da klart, men hvad er dit spørgsmål?


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.