Kemi

Rumfanget af 02 ?

24. august 2009 af Clausian (Slettet)

Er der nogen der ved hvordan man griber denne opgave an:

1 mol gas ved temperaturen 20 grader og trykket 1 bar fylder 24,4 L (som måske bekendt)
Beregn rumfanget (ved 20oC og 1 bar) af den mængde O2, der medgår til forbrændingen af 100 g ethanol.

Det vil glæde mig hvid DE kunne hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2009 af mathon

n = m/M = (100 g)/(46,07 g/mol) ≈ 2,17 mol             

                                              C2H5OH  + 3O2  →  2CO2  +  3H2O
ækvivalentmængder i mol:            1           3              2            3
aktuelle mængder i mol:             2,17         x

oxygenmængde:
x/(3 mol) = (2,17 mol)/(1 mol)

x = 2,17*(3 mol) = 6,51 mol O2 ................


Svar #2
24. august 2009 af Clausian (Slettet)

mathooon hvad er svaret i den her opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2009 af desert_eye (Slettet)

157 L


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2009 af mathon

6,51 mol O2 ved temperaturen 20 grader og trykket 1 bar
fylder
(6,51 mol)*(24,4 L/mol) = 158,844 L


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2009 af mathon

...i overensstemmelse med #3's beregning


Svar #6
25. august 2009 af Clausian (Slettet)

mathooooooon, hvad er rumfanget her... er det 6,16 mol ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. august 2009 af desert_eye (Slettet)

#4

Hov jeg regnet med R= 0,0821 men det er vidst R= 0,0831

dvs. afrundet giver det 159 L

Vi er enige :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. august 2009 af desert_eye (Slettet)

#6

Nu er du dum at høre på......

n = stofmængde

V= volumen (rumfang) = Liter


Svar #9
25. august 2009 af Clausian (Slettet)

det vil sige at rumfanget er 159L?? ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. august 2009 af desert_eye (Slettet)

ja afrundet......


Svar #11
25. august 2009 af Clausian (Slettet)

okay, mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. august 2009 af desert_eye (Slettet)

Så lidt ;)


Svar #13
25. august 2009 af Clausian (Slettet)

det er meget sødt af dig at du liiige kunne holde mig ud !


Brugbart svar (0)

Svar #14
25. august 2009 af desert_eye (Slettet)

#13

var det sarkastisk?


Svar #15
25. august 2009 af Clausian (Slettet)

nej nej.. jeg er meget glad for at du kunne hjælpe mig selvom jeg spørger for meget. :) jeg siger tak igen.


Brugbart svar (0)

Svar #16
25. august 2009 af desert_eye (Slettet)

Når okay, hehe ;)

Troede du var irriteret over et eller andet, men du skal være velkommen til at spørge igen hvis det er.

:)


Svar #17
25. august 2009 af Clausian (Slettet)

hehe neeej min ven. Jeg er helt klart glad lige nu. Jeg har haft problemer med at følge med i undervisningen i min nye klasse.


Brugbart svar (0)

Svar #18
25. august 2009 af desert_eye (Slettet)

jamen man skal lige vænne sig til det.

Hvilken Kemi bog bruger i ?


Svar #19
25. august 2009 af Clausian (Slettet)

det ved jeg skam ikke:S.....jeg har ikke fået bogen udleveret endnu.


Svar #20
25. august 2009 af Clausian (Slettet)

jeg smutter i seng nu. :) hej hej


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.