Kemi
hurtig hjælp til kemiopg søges.
19. december 2004 af
cs (Slettet)
Hej vil høre om de er nogle der kan hjælpe med følgende to opg.
1)Ved en syntese af salicylsyre bladnes 2 g. salicin med 1100 ml 0,2 M KMnO4, og der tilsætes svovlsyre. reaktionsblandingen koger under tilbagesvaling. Efter endt reaktion og opresning er der fremstillet 0,65 g salicylsyre.
Salicylsyre og MnO4 reagerer5:4
vis, at der er MnO4 i overskud, samt beregn syntesens udbytte i procent af det teoretiske, og kommenter.
2) Denne er lidt svær at forklare, da det er en opg d, men den går ud på at du har samme stofmængde af ethylethanoat og natriumhydroxid, samt volumen ens, bevis at hatighedsudtrykket
v=k*lCH3COOC2H5l*lOH-l
d) begrund at eksperimentet kan være egnet til at eftervise hastighedssudtrykket, samt beregn den tid det tager at halvere de tilsatte stofmængder ud fra eksperiment 2
den sidste opgave er måske svært at forstå,
men den er fra en opg der hedder "hydrolyse af en ester"
i opg 1) er jeg kommt til at n af salicylsyre er
n= 2g/286,27 g/mol=6,986*10^-3 mol
håber nogle kan hjælpe, er en afleveringsopg
på forhånd tak.
1)Ved en syntese af salicylsyre bladnes 2 g. salicin med 1100 ml 0,2 M KMnO4, og der tilsætes svovlsyre. reaktionsblandingen koger under tilbagesvaling. Efter endt reaktion og opresning er der fremstillet 0,65 g salicylsyre.
Salicylsyre og MnO4 reagerer5:4
vis, at der er MnO4 i overskud, samt beregn syntesens udbytte i procent af det teoretiske, og kommenter.
2) Denne er lidt svær at forklare, da det er en opg d, men den går ud på at du har samme stofmængde af ethylethanoat og natriumhydroxid, samt volumen ens, bevis at hatighedsudtrykket
v=k*lCH3COOC2H5l*lOH-l
d) begrund at eksperimentet kan være egnet til at eftervise hastighedssudtrykket, samt beregn den tid det tager at halvere de tilsatte stofmængder ud fra eksperiment 2
den sidste opgave er måske svært at forstå,
men den er fra en opg der hedder "hydrolyse af en ester"
i opg 1) er jeg kommt til at n af salicylsyre er
n= 2g/286,27 g/mol=6,986*10^-3 mol
håber nogle kan hjælpe, er en afleveringsopg
på forhånd tak.
Svar #2
19. december 2004 af Dunnar (Slettet)
hvilket bogsystem har du? Hvis den er fra helge Mygind Kemi 200 er der en facitliste på forlagets hjemmeside.
Skriv et svar til: hurtig hjælp til kemiopg søges.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
