Matematik

Hjælp til 2 spørgsmål!

05. september 2009 af lhelene (Slettet) - Niveau: B-niveau


jeg har 3 opgaver for og jeg ved ikke helt hvad jeg skal gøre. Håber virkelig der er en som kan hjælpe mig.

skriv følgende som en potens af 10?

100 gange 10^-4 (10 og så - 4 opløftet)
---------------------- (dividerer)
  10^-2 ( 10 og så -2 opløftet)

jeg skal redegør? fortælle hvad jeg gør og er lidt "lost" kan nogle forklare mig hvad jeg skal gøre?

her er en mere:


0,001 gange 10 x 10^ 21
                         --------------
                         1 ti'del x 10^ 17
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. september 2009 af Isomorphician

(100*10-4)/(10-2) =

Bruger reglen an/ap = an-p

100*10-2 =

Omskriver 100 til en potens af 10:

(102)*10-2 =

Bruger reglen an*ap = an+p

100


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2009 af ttbonen (Slettet)

100=10102*10-4=10-2

10-2/10-2=100      100=1

0,001*10(1)*1021/(10-1*1017)

omskriv 0,001 til en potens af 10, prøv derefter om du nu kan regne opgaven


Svar #3
05. september 2009 af lhelene (Slettet)

jeg kan godt med den første men er helt lost med den næste altså :

0.001* 10*10^21/ (1 ti'del * 10^17 =

hvad skal jeg gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2009 af Isomorphician

(0,001*10*1021)/((1/10)*1017) =

(10-3*101*1021)/(10-1*1017) = .....


Skriv et svar til: Hjælp til 2 spørgsmål!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.