Matematik

Er dette rigtigt?

15. september 2009 af sweeti14 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, tænkte på om der måske er en der vil se om det er rigtigt eller om det er fuldstændig hen i vejret?

Opgave 1: Linjen l går gennem (-2,1) og (-14,7)

Bestem hældningskoefficienten og angiv en ligning for l :

Hældningskoefficienten: a=(y2-y1)/(x2-x1) = (7-1)/(-1½4-(-2) = -½

Ligningen:

Udregn b:

b= y1-ax1

1-(-½)*(-2)=0

Y= ax+b

y= -½x+0


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

prøv lige en gang til


Svar #2
15. september 2009 af sweeti14 (Slettet)

Der skulle stå a=(7-1) / (-14-(-2) = -½

Er det dét du mener?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal skrive den på normalformen y=y0+α*(x-x0) . Ja hældningskoeffecienten er -½


Svar #4
15. september 2009 af sweeti14 (Slettet)

Forstår bare ikke hvad man skal sætte ind når der står y0 og x0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2009 af JKaram (Slettet)

For at finde b kunne du bruge

y-y0=a(x-x0), hvor (x0,y0) er dit punkt på linjen.

Karam


Svar #6
15. september 2009 af sweeti14 (Slettet)

Hvilket punkt på linjen?


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. september 2009 af JKaram (Slettet)

Det er det jeg forklarer ^ (deroppe). Et af dine punktet - ex: (-2,1), som virker til at være det letteste.

Karam


Svar #8
15. september 2009 af sweeti14 (Slettet)

Det sidste var bare computeren der drillede


Svar #9
15. september 2009 af sweeti14 (Slettet)

SÅ der skal stå:

y=y1+α*(x-2) ?


Svar #10
15. september 2009 af sweeti14 (Slettet)

eller hvad?


Svar #11
15. september 2009 af sweeti14 (Slettet)

Mente:

y=1+α*(x-2)
 


Skriv et svar til: Er dette rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.