Matematik

Fourierrække samt sum

18. september 2009 af TwoStates (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej...

Jeg har desværre ikke fattet hvordan man indsætter LaTex kode herinde, så har i stedet vedlagt nogle billeder som burde forklare det.

Mit spørgsmål er som det er i mit vedhæftede billede.


Svar #1
18. september 2009 af TwoStates (Slettet)

 I mit næste billede er de formler jeg tror jeg skal bruge.

Dvs. at jeg først finder an, men hvor jeg kun integrerer fra 0 til pi, da den er 0 fra -pi til 0. Dernæst indsætter jeg det så i deet andet udtryk (fN), og så er jeg faktisk lidt i tvivl efter det. Er det min Fourierrække der, eller mangler der noget ? Og hvordan beregner jeg summen med x = p * pi ?
Er det hvor jeg lægger fN sammen hvor der er indsat henholdsvis -1, 0 og 1 på x's plads eller...?

Ja, som sagt er jeg ikke helt sikker på hvordan jeg gør.

Mvh.

Vedhæftet fil:fourier2.JPG

Svar #2
18. september 2009 af TwoStates (Slettet)

 Hmmm, kan så se at der ikke er noget billede til den første besked.
Så her er det vedhæftet i stedet.

Vedhæftet fil:fourier1.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2009 af Dynin (Slettet)

#1 når du har bestemt αn (ja du integrerer kun fra 0 til π og bruger Eulers formel for cos) så er f's Fourier række  ∑k∈Zαke-ikx=limN→∝ fN(x) ( i L2([-π,π]) ....... heri indsætter du efterfølgende x=pπ for et vilk. p∈Z og evaluerer rækken


Svar #4
20. september 2009 af TwoStates (Slettet)

Hmmm, jeg synes bare mit fN udtryk bliver meget underligt (Se vedfæftede billede).

For hvis k = 1, så bliver nævneren 0 - og det må den jo ikke så gerne. Men det skal man måske ikke tænke på, men nærmere bare at den er uendelig stor ?

Ja, er måske ikke helt med på hvad det er jeg skal...

Vedhæftet fil:fourier3.JPG

Skriv et svar til: Fourierrække samt sum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.