Fysik

Oliens densitet

22. september 2009 af P.L. (Slettet)

Opgaven lyder:
I et U-rør er der som antydet på figuren hældt vand og olie. Vandet står 135 mm op i den ene gren, mens olien står 12,3 mm højere i den anden gren.

a) Hvad er oliens densitet?

Aner ikke hvad jeg skal gøre her, jeg mener jeg har en formel der heder Rho = m/v, men jeg kender hverken rumfang eller masse? Er helt lost;(


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2009 af mathon

h og ρ er omvendt proportionale


Svar #2
22. september 2009 af P.L. (Slettet)

 Okay, men har ingen ide om hvilken formel jeg skal bruge? 

Når du fortæller mig at h og rho er omvendt proportionale betyder det at der er en sammenhæng mellem dem, men hvilken formel kan jeg bruge for at udregne oliens densitet?? Jeg kender kun højden jo? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2009 af mathon

holie·ρolie·g = hvand·ρvand·g

holie·ρolie = hvand·ρvand

ρolie = (hvand / holie)·(1 g/cm3)


 


Svar #4
22. september 2009 af P.L. (Slettet)

 Nu er jeg med, så densiteten bliver 10,9756 g/cm3? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2009 af mathon

ρolie = ((135 mm) /((135+12,3) mm)·(1 g/cm3) ≈ 0,916 g/cm3   (olie flyder på vand)


Svar #6
23. september 2009 af P.L. (Slettet)

 Tusind tak for hjælpen, det hjalp mig virkelig meget! Kan sagtens se det hele nu, så det er dejligt.. Det er over 2 år siden har haft fysik og det var kun på c-niveau, så jeg har en del at lære og det betyder meget at folk herinde vil hjælpe:)


Skriv et svar til: Oliens densitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.