Matematik

eksponentiel udvikling

27. september 2009 af Hey1990 (Slettet)

I en skov plantes en bestemt type fyrretræer med en højde på 1,7 m. Til de er 15 år gamle, vokser træernes højde med 17,3 % om året.

a) Opstil en formel, der beskriver træernes højde som funktion af antal år efter udplantningen.

b) Hvor højt er et 7 år gammelt træ ifølge modellen?

Jeg har virkelig brug for hjælp til denne opgave


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2009 af mathon

y = 1,7·1,173x             når y måles i meter og x i år


Svar #2
27. september 2009 af Hey1990 (Slettet)

Jeg er ikke helt sikker på jeg forstår det.. Kan du ikke uddybe din forklaring? :)



Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2009 af mathon

når noget stiger med 17,3% = 0,173
skal det ganges med 1,173 for at give den nye værdi

efter
      1 år 1,7·1,173
      2 år 1,7·1,1732
      3 år 1,7·1,1733
.....
      x år 1,7·1,173x
 


Svar #4
27. september 2009 af Hey1990 (Slettet)

Ah okay super nu tror jeg at jeg forstår det :D tak!

Vil det sige at b) = et 7 år gammelt træ = 1,7 * 1,1737 = 5,1944


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2009 af mathon

nemlig :-)


Skriv et svar til: eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.