Matematik
Beregn ved hjælp af stamfunktion arealet af M3
Hej.
Jeg har lidt svært ved at gemmenskue mit afgrænsede område.
f(x) = cos (x)
M3 er afgrænset af grafen for f(x) , y-aksen samt linjen med ligningen y= ½.
Bestem ved hjælp af stamfunktion volumet af det omdrejningslegeme der fremkommer når M3 roteres 360 grader om y-aksen.
Jeg kan slet ikke se hvordan den ser ud når den er roteret.
Så hvordan finder jeg mine grænser?
Svar #1
30. september 2009 af Schmeichel (Slettet)
HVis du har en lommeregner eller et IT program med grafregner, kan du let smække din funktion (f(x)) ind samt linien y=1/2 når du får det tegnet kan du let se hvor de skærer y aksen og mener også (hvis du har en TI89) at din lommeregner kan give dig skærings koordinaterne.
Så har du dit afgrænsede område, og du kan bestemme dets areal og sidenhen dets rumfang :)
Håber det var en hjælp?
Svar #2
30. september 2009 af Rina68 (Slettet)
Jeg har beregnet arealet i en tidligere opgave.
Vil det sige at selvom man rotere grafen 360 grader om y aksen, så beholder den stadig de grænser jeg fandt i den tidligere opgave?
Svar #3
30. september 2009 af MN-P (Slettet)
Lav en tegning af f(x) og y=1/2 i et koordinatsystem.
på y-aksen er x=0 find f(0), som er M3 venstre ende
Nedad afgrænses området af y=1/2
for at finde M3 højre afgrænsning sættes f(x)=1/2 find x (x=60=π/3)
M3 er lodret ved y-aksen, buer fra (0,1) nedad mod højre til (π/3,1/2) og går vandret til venstre til y-aksen.
Hjælper det dig lidt?
Svar #4
30. september 2009 af Schmeichel (Slettet)
JEg ville sige at du skulle gengruge dine grænser, det er et typisk b spørgsmål i en opgave...
Svar #5
30. september 2009 af mathon
f(x) = cos (x) og g(x) = ½
da
for x∈[0;π/3] f(x)≥g(x)
gælder:
AM3 = 0∫π/3(cos(x)-½)dx = [sin(x)-½·x]0π/3 = sin(π/3)-½·(π/3) - (sin(0)-½·0) = √(3)/2 - π/6 =
(3√(3)-π)/6 ≈0,342427
Svar #6
30. september 2009 af mathon
benyt standardfromlen:
Vy = 2π·a∫bx·f(x)dx
som specifikt bliver:
Vy = 2π·0∫π/3x·(f(x)-g(x))dx
Svar #7
30. september 2009 af Rina68 (Slettet)
Ved at benytte den standardformlen får jeg:
2π[ x(sin(x) + cos(x) -½] med grænsen 0 og π/3
Måske jeg så regner forkert?
Det får jeg til:π2 +√3/3 -½
Men det er vist ikke det rigtige resultat
Svar #8
30. september 2009 af kieslich (Slettet)
jeg får 2π( xsin(x) + cos(x) - x2 /4 ) med grænserne 0 og π/3.
Skriv et svar til: Beregn ved hjælp af stamfunktion arealet af M3
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
