Matematik

stress, er der nogle derude?

02. oktober 2009 af Anmarc (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej people:) håber i kan tilbyde lidt hjælp.

Jeg skal have isoleret R i formlen 1/R= 1/R1+1/R2

What to do?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. oktober 2009 af Duffy

Tag den reciprokke på begge sider af lighedstegnet.

(Dvs dividér hhv højre og venstre side op i 1)


Svar #2
02. oktober 2009 af Anmarc (Slettet)

Det blev jeg ikke meget klogere af, men tak alligevel:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2009 af Duffy

Joh, for hvad giver 1/(1/R)?


Svar #4
02. oktober 2009 af Anmarc (Slettet)

Det giver R = R1 +R2

dette passer ikke hvis man sætter andre tal ind i formlen


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2009 af kieslich (Slettet)

skriv højreside som en brøk, dvs. lav fællesnævner og sæt på fælles brøkstreg. derefter kan du tage den reciprokke på begge sider.


Svar #6
02. oktober 2009 af Anmarc (Slettet)

okay super, men hvordan laver man fællesnævner med R1       og     R2?


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. oktober 2009 af kieslich (Slettet)

fællesnævner: R1*R2


Svar #8
02. oktober 2009 af Anmarc (Slettet)

okay mange tak for jeres hjælp:D


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. oktober 2009 af Duffy

Du kan, som sagt, nøjes med at tage den reciprokke på begge sider af lighedstegnet:

Eftersom 1/(1/R) = R , og det er jo KUN denne variable du ønsker at isolere.

Højresiden 1/R1+1/R2 er ikke så interessant, og det er ikke nødvendigt at lave fællesnævner, da

Men du skal selvfølgelig også tage den reciprokke af højresiden, så det gør vi så:

1/(1/R1+1/R2)   sådan.

Ialt har vi således:

R = 1/(1/R1+1/R2)


Skriv et svar til: stress, er der nogle derude?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.