Matematik

Sammensatte Funktion

07. januar 2005 af KennethC (Slettet)
Hurtig Hjælp Tak...!

Hvordan kan det være at nedenstående begge steder giver det sammen altså x...

(fog)(x) 3(1/3x+1/3)-1 = x
(gof)(x) 1/3(3x-1)+1/3 = x

Hvodan kan de begge give X

Svar #1
07. januar 2005 af KennethC (Slettet)

Jeg kan godt selv løse den men ved ikk hvorfor det giver det sammme...!

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2005 af Duffy

Det er fordi f og g er hinandens omvendte funktioner.

Du HAR faktisk vist det ved dine udregninger

(Du har glemt nogle lighedstegn)

(fog)(x) = 3(1/3x+1/3)-1 = x
(gof)(x) = 1/3(3x-1)+1/3 = x


Duffy

Svar #3
09. januar 2005 af KennethC (Slettet)

TAK

Skriv et svar til: Sammensatte Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.