Kemi

Beregning af bases molare masse

18. oktober 2009 af Ivan.h (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har fået et problem med en opgave, som lyder:

en organisk base ønskes identificeret.

Der udføres en titrering af en fremstillet vandig opløsning. 650 mg af basen opløses i vand og fortyndes til 100 mL i en målekolbe. heraf udtages med pipette 10,0 mL, som titreres med 0,100 mol/L HCL. Ved ækvivalenspunktet er anvendt 14,4 mL HCL.

Beregn basens molare masse.

Jeg er desværre kommet i problemer, og håber på lidt hjælp!

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2009 af mathon

i 10 mL baseopløsning:
nb = (0,0144 L)·(0,100 mol/L) = 0,00144 mol

i 100 mL baseopløsning:
10·nb = 10·(0,00144 mol) = 0,0144 mol

basens molmasse, M:
M = m/n = (0,650 g)/(0,0144 mol) = 45,1389 g/mol
 


Svar #2
18. oktober 2009 af Ivan.h (Slettet)

Mange tak, men hvor har du brugt det med ækvivalenspunktet og HCl ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2009 af mathon

nb =                ns
nb =            Vs·cs
nb = (0,0144 L)·(0,100 mol/L)


Svar #4
18. oktober 2009 af Ivan.h (Slettet)

Ja, det må du undskylde ! Fik den lige, da jeg havde skrevet ! Tusind tak for den store hjælp !


Skriv et svar til: Beregning af bases molare masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.