Matematik

Rumfang..

24. oktober 2009 af Angelia (Slettet) - Niveau: A-niveau

"Bestem den værdi af x, der giver kassen det størst mulige rumfang, når udgiften til materialerforbuger er 100 kr."

Jeg har bestemt et udtryk for materialeforbruget på 100kr, som er V(x)=-0.75x3+12,5x

ved at differentiere får jeg:

V'(x)=2,25x2+12,5

For at få ekstremumpunkter:

V'(x) =0

2,25x2+12,5 =0

Hvordan løser jeg den færdig? Er nemlig gået i stå.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2009 af peter lind

Du har en fortegnsfejl. V'(x)=-2,25*x2+12,25  Isoler x2 og uddrag kvadratroden


Svar #2
24. oktober 2009 af Angelia (Slettet)

Det er korrekt, at der er tale om fortegnsfejl.

Dvs.

V'(x)=-2,25*x2+12,25
x2=-2,25+12,25
x = √(-2.25+12,25)
x=ca. 3,16

Sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2009 af peter lind

Nej 2,25x2=12,25 <-> x2= 12,25/2,25


Svar #4
24. oktober 2009 af Angelia (Slettet)

Mange tak! :)


Skriv et svar til: Rumfang..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.